Wat zijn de interieurtrends van 2023?

Nu de blaadjes weer vallen, trekken de meeste mensen zich weer terug in hun huizen. Tijd voor een make-over! Maar wat zijn de woontrends van 2023? Is het bijvoorbeeld een vintage interieur? Of toch dat Scandinavische interieur? In deze blog vertellen we alles over de interieurtrends van 2023. Ga er maar lekker voor zitten.

Dé woontrends van 2023

  • 1. De belangrijkste van de interieurtrends van 2023 is duurzaamheid. Mensen worden zich steeds meer bewust van de afvalberg die de mensheid veroorzaakt door steeds maar meer spullen te kopen. Ga dus voor een écht vintage interieur: verzamel je items bij de kringloop of tweedehands winkels, knap ze op en maak je interieur zo lekker persoonlijk.
  • 2. Een andere trend is het verven van het plafond. Als de ruimte hoog is, kan dit ervoor zorgen dat de ruimte knusser en kleiner lijkt. Een lichte kleur kan juist zorgen voor optisch meer ruimte. Zeker als je de muren ook van een kleurtje hebt voorzien, kan de kleurbalans beter zijn als je het plafond mee schildert. Deze vijfde muur geeft zeker extra sfeer in huis!
  • 3. Planten zijn leven. Ze zorgen voor schone zuurstof, nemen CO2 en stikstof op, zijn belangrijk voor de temperatuur reguling op aarde en sommige planten zorgen zelfs voor voedsel! De 3e woontrend van 2023 die we willen benoemen is dan ook de natuur naar binnen halen. Zet lekker veel en grote planten in je interieur. Bovendien is groen ook nog een rustgevende kleur.
  • 4. In deze hectische tijden zijn mensen thuis (in hun veilige haven) op zoek naar rust. Daarom is minimalisme zoals de Japandi stijl een grote hit in de interieurwereld. En zo te zien gaat dit nog wel even zo blijven…..
  • 5. Vind je minimalistisch te soft? Dan is het maken van grote gebaren wellicht meer iets voor jou. Neem bijvoorbeeld grote meubels met een uitgesproken kleur om een statement te maken.

Leidraad

Het is duidelijk dat de verschillende woontrends dit jaar uitersten van elkaar zijn. Bedenk bij de inrichting wel smaken verschillen dat jij je er prettig in moet voelen. Mixen en matchen van stijlen en trends mag natuurlijk altijd! Zie deze blog dan ook vooral als een leidraad voor jouw persoonlijke interieur.

Add a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *