Mobiele betaalterminal: mogelijkheden en richtprijzen

Als je nog niet in het bezit bent van een mobiele betaalterminal, dan wordt het zeker tijd om er eentje aan te schaffen, want een betaalterminal maakt het ontvangen van betaling zo veel makkelijker. Bovendien zet zo’n toestel de klant aan tot aankoop en biedt het heel wat comfort, ook voor de klant. Wil je graag meer weten? Op https://www.betaalterminal-gids.be/ krijg je alle nodige info en advies om de beste betaalterminal voor je handelszaak te vinden.

In onderstaand artikel geven we je alvast meer informatie over de voordelen, prijzen en mogelijkheden van mobiele betaalterminals.

Mobiele betaalterminal kopen of huren?

Een mobiele betaalterminal kan je zowel kopen als huren. Beide hebben hun voor- en nadelen. Wat je het best doet, hangt voornamelijk af van je situatie. Hieronder vind je meer informatie!

Betaalterminal kopen

Als je een mobiele betaalterminal koopt, dan mag je op heel wat extra kosten rekenen. Naast de kost van de betaalterminal zelf, komen nog abonnementskosten, installatiekosten, enzovoort. Als je een betaalterminal huurt, dan betaal je dagelijks, wekelijks of maandelijks maar één vast bedrag.

Toch heeft het een aantal voordelen om er eentje te kopen. Als je een betaalterminal namelijk voor een lange tijd gebruikt, dan komt het uiteindelijk voordeliger uit om er eentje te kopen. Denk dus goed na voor je een beslissing maakt!

Betaalterminal huren

Als je een mobiele terminal gaat huren, dan beschik je steeds over het allernieuwste model en hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je hoeft je geen zorgen te maken over bijkomende kosten, zoals abonnementskosten, enzovoort. Een mobiele betaalterminal huren is dus veel makkelijker. Je hoeft enkel om de zoveel tijd een vast bedrag te betalen. Als er zich problemen voordoen met de betaalterminal, dan zit dat meestal al in de prijs inbegrepen.

Het is voornamelijk aangeraden om een betaalterminal te huren wanneer je hem niet voor lange tijd nodig hebt. Het heeft dan geen zin om er een aan te kopen!

Mobiele betaalterminal prijzen

Weet je niet goed of je beter een mobiele betaalterminal kunt huren of kopen? Dan kan onderstaand prijsoverzicht je vast wel helpen!

Als je een betaalterminal wilt kopen, dan zal de prijs afhankelijk zijn van waar je deze koopt en ook van welk merk je kiest. Meestal lopen de prijzen van een mobiele betaalterminal tussen de € 400 en €1.000. Dat is een stuk meer dan een vaste betaalterminal, die een prijs heeft tussen de €300 en €700. Een mobiele betaalterminal is de extra prijs wel waard, want het zorgt ervoor dat je makkelijk betalingen kunt ontvangen op verplaatsing. Dat is niet alleen erg makkelijk voor jou, maar ook voor de klant! Daarnaast beschik je niet altijd over de mogelijkheid om voor een vaste betaalterminal te kiezen.

Bovenop de aankoopprijs van een betaalterminal, komen ook nog extra kosten. De installatiekosten kunnen erg verschillen per bedrijf, als ook de abonnementskosten. Gemiddeld gezien betaal je aan abonnementskosten zo’n €20 per maand. Het is handig om zo’n abonnement te nemen, want je weet nooit dat er plots iets misgaat. In dat geval zal het je dus goedkoper uitkomen als je een abonnement hebt afgesloten!

Als je net een eigen bedrijf hebt, dan zal je misschien niet meteen het geld hebben om een nieuwe betaalterminal te kopen. In het begin moet je namelijk veel aankopen en een dergelijke investering kan dan misschien niet meer in het financieel plaatje passen. Als dat het geval is, dan kan je gelukkig ook een betaalterminal huren. Maar hoeveel kost het precies om een mobiele betaalterminal te huren?

Voor het huren van een betaalterminal betaal je een vast bedrag per maand, maar bij sommige bedrijven kan je ook een betaalterminal huren voor enkele dagen of weken. De prijs die je per dag/week/maand betaalt voor je terminal is inclusief technische hulp en dat is het grote voordeel van huren! Het is al mogelijk om voor een erg goedkope prijs een betaalterminal te huren: vanaf €20 à €25 per maand.

Het is wel zo dat hoe meer opties er aanwezig zijn op de terminal, hoe meer je moet betalen. Logisch ook! Hoeveel je betaalt zal dus afhankelijk zijn van je behoefte. De gemiddelde prijs voor een mobiele betaalterminal ligt tussen de €25 en €80 per maand!

Hoe de beste mobiele betaalterminal vinden?

Wil je graag de beste goedkoopste mobiele betaalterminal vinden? Dan hou je best rekening met een aantal factoren. Hieronder geven we je alvast een aantal tips mee.

In welke bedrijfssector ben je actief?

Dien je binnen je bedrijfsactiviteiten regelmatig te reizen, dan is dit alvast een goede reden om te kiezen voor een mobiele betaalterminal. Hou er dan wel rekening mee dat je een toestel zult moeten kiezen met een SIM-kaart en een telefoonabonnement, aangezien je een 3G- of 4G-netwerk nodig hebt om het aan te sluiten. Neemt een mobiele terminal alsnog teveel plaats in, dan kan je ook opteren om van je smartphone een mobiele betaalterminal te maken.

Een mobiele betaalterminal is duurder dan een vast model. Hoef je niet veel te reizen, dan kies je best om in je handelszaak gewoonweg een vaste betaalterminal te laten installeren.

Welk soort transacties voer je uit?

Hoeveel transacties voer je per dag uit? Als het aantal transacties dagelijks te hoog ligt, kan het de moeite waard zijn om het RAM-geheugen van het toestel te vergroten. Gewoonlijk heb je 2MB tot 4MB nodig voor minder dan 200 transacties per dag. Reken echter op zo’n 8MB indien je meer dan 200 transacties per dag uitvoert.

Zijn er piekmomenten doorheen de dag (zoals bijvoorbeeld in de horeca), dan zal je onvermijdelijk een snellere en stabielere verbinding nodig hebben, zodat alle noodzakelijke transacties op korte tijd uitgevoerd kunnen worden. Zorg er tevens ook voor dat je terminal over een krachtige batterij beschikt.

Heb je extra advies nodig? Dan is het een goed idee om de offertes van verschillende bedrijven te vergelijken! Het is niet moeilijk, duurt slechts enkele minuten en zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt van de prijzen. Op die manier kies je er makkelijk de goedkoopste uit. Let wel op dat je steeds met een erkende firma in zee gaat, veiligheid is in deze situatie erg belangrijk!

Add a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *