Horeca koffiemachines: welke modellen kiezen?

Elk horecabedrijf streeft naar een service van onberispelijke kwaliteit en met een bijzondere aandacht naar zijn klanten. De keuze van koffiezetapparaat is daarbij essentieel. Maar welk horeca koffiemachine kiezen? In dit artikel vindt u extra info over de verschillende beschikbare modellen.

➡ Welke modellen van koffiemachines zijn er?

Espressomachine

Het principe van de espressomachine is om snel kwaliteitsvolle koffie te produceren. In feite is het mogelijk om een koffie te verkrijgen die rijk is aan aroma’s . De koffie wordt geëxtraheerd door een percolator die zeer heet water in stoom omzet. Deze hoge stoomdruk die op de gemalen koffie wordt uitgeoefend, resulteert in een koffie vol smaak. Je hebt verschillende modellen van espresso koffiemachines:

  1. Eerst is er een espressomachine met gemalen koffie. Zo kunt u meer authentieke koffiesoorten aanbieden. Verschillende modellen bieden ook een aantal aantrekkelijke functies: automatische reinigingsprogramma, de mogelijkheid om twee espresso’s tegelijk te bereiden, enz.
  2. Dan zijn er ook nog de handmatige machines waarmee u de intensiteit van uw koffie zelf kunt kiezen. Tot slot zijn de koffiemachines met gemalen koffie uitgerust met een koffiemolen. Met een druk op de knop maalt het apparaat de koffiebonen die nodig zijn om een kopje koffie te vullen. Er zijn enkele modellen van betere kwaliteit die meerdere koppen koffie tegelijk kunnen bereiden. Anderen zijn uitgerust met een melkospchuimer. Deze machines bieden een ruime keuze aan koffie en andere dranken en zijn daarom ideaal voor de horeca-sector.
  3. Bent u eigenaar van een kleine koffiebar, dan mag de Italiaanse percolator ook zeker niet ontbreken. Het Italiaanse koffiezetapparaat is meestal gemaakt van aluminium of roestvrij staal. Deze koffiezetapparaten worden direct op de kookplaat geplaatst. Het principe van dit apparaat is om sterke koffie te maken middels stoomdruk.

Capsule- en padmachines

Specifiek voor de horeca-sector zijn er capsule- en padkoffiemachines.  Dankzij deze capsules kunt u het koffieaanbod van uw restaurant of bar diversifiëren door verschillende soorten capsules aan te bieden.

➡ Hoe kiest u uw horeca koffiemachine?

Afhankelijk van de werkomgeving en het type klant waar u zich op richt, zal de keuze van koffiemachine afhangen van een aantal criteria.

Voor horeca-bedrijven zal de selectie van de koffiemachine vooral afhankelijk zijn van volgende criteria:

  • De kwaliteit van de koffie: klanten zullen namelijk belang hechten aan de smaak van de koffie.
  • De productiecapaciteit
  • De koffiemachines zullen ook in staat moeten zijn om meer specifieke koffies, thee, warme chocolademelk, enz. te kunnen maken.
  • Gebruiksgemak is ook essentieel.

Hier zijn nog een aantal belangrijke factoren om in overweging te nemen wanneer u een koffiemachine voor uw restaurant, hotel of koffiebar wenst aan te schaffen.

Koffiemachine horecaOpslagcapaciteit

Uw koffiemachine moet tijdens de spitsuren een grote hoeveelheid koffieafval kunnen verwerken. We hebben het zowel over capsules, pads als koffiebonen. Uw klanten geraken zodoende niet gefrustreerd of erger nog, geërgerd door de traagheid van uw koffieproductie. Bovendien verspilt u geen tijd of moet u niemand inhuren die zorgt voor het vullen van de bonen of het legen van de capsules uit de machine.

Productiesnelheid

Productiesnelheid is essentieel. Om een koffiemachine te kunnen kopen die aan uw behoeften voldoet, moet u het aantal koppen koffie dat gemiddeld per uur en per dag wordt geproduceerd kunnen inschatten. Besteed hier extra aandacht aan!

Onderhoud

Vraag uzelf ten eerste af of uw koffiemachine wel of niet gemakkelijk te onderhouden is. Wees u ervan bewust dat kleine professionele machines een relatief eenvoudig onderhoudsprogramma moeten hebben dat u zelf kunt uitvoeren. Tot slot is het ook mogelijk om koffiemachines met automatisch onderhoud te hebben.

Kijk ten slotte ook naar het energieverbruik van uw machine, de garantie, de aan- of afwezigheid van een ontkalkingssysteem, enz.

Add a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *