DIY of klusjesman inschakelen?

Weet je niet hoe je moet beginnen aan de vervelendste klusjes in je huis. Heb je professioneel hulp nodig bij herstellingen aan huis?Het vinden naar een specifieke vakman kan moeilijk zijn. Als je niet veel tijd hebt om te bellen naar verschillende bedrijven heeft Belfix een oplossing voor jou. Ontdek hieronder wat wij voor jou kunnen doen en de redenen waarom we adviseren om je klusjes over te laten aan professionele vakmannen.

Waarom je DIY-klusjes best vermijd

DIY is een grote trend dat soms wel nadelige gevolgen met zich kan meebrengen. Tenzij je over technische kwalificaties beschikt en veel ervaring hebt, zijn er nog steeds klusjes en projecten aan huis dat je best door een professionele vakman moet laten uitvoeren.

Voor loodgieterswerkzaamheden, elektrische en gasreparaties en -installaties moet je een vaak een vergunning hebben. Voor je eigen veiligheid en dat van je gezin, moet het werk met betrekking tot elektriciteit en/of gas alleen worden gedaan door gekwalificeerde vakmensen.

Zeker voor dakwerkzaamheden heb je een goede veiligheidsuitrusting nodig, die op de juiste manier moet worden gebruikt. Als je niet over dergelijke apparatuur beschikt of niet weet hoe je deze moet gebruiken, neem dan geen risico’s en huur een professional in.

Een klein foutje kan nadelige gevolgen hebben. Een slechte aansluiting van de elektrische bedrading kan al snel brand veroorzaken. Vakmensen hebben een verzekering en bieden een garantie voor het uitgevoerde werk. Je werkt namelijk samen met professionele vakmensen die gespecialiseerd zijn.

Als je van plan bent om je huis te verkopen, verkoop je best je woning in de best mogelijke staat. Dit trekt namelijk meer potentiële kopers aan. Amateuristische DIY’s aan huis schrikken potentiële kopers soms af en gaan zich afvragen of de woning wel geen verborgen gebreken toont. Voor advies over schattingen van je woning kan je ook bij Belfix terecht.

Oplossing voor klusjes of lastige taakjes aan huis

Op Belfix.be vind je de juiste vakman voor betaalbare reparaties en kwaliteitsinterventies tegen een lage prijs. Zoeken naar een vakman die je kunt vertrouwen en waarbij je je prettig bij voelt.

Dit is cruciaal voor het gewenste resultaat. Je kunt online gratis  een afspraak maken met professionele vakmensen en plant de afspraken wanneer jij beschikbaar bent. Er wordt geen extra avond of weekend toeslag aangerekend voor je gewenste reparaties of klusjes. De prijs van de klus is vooraf bekend en zelfs de verplaatsing is inbegrepen. Dit is een win-win  situatie voor jou!

DIY of klusjeswerken laten uitvoeren?

Ken de verschillen als je iets zelf doet of laat doen door een ander. Een doe-het-zelf klus en een klus die door een ervaren professional wordt geklaard is zeer verschillend in resultaat. Hou rekening met de tijd die je zou moeten besteden aan het project, je ervaring en de moeilijkheidsgraad van het werk. Je moet alle elementen afwegen en dan de beste beslissing nemen voor jouw situatie.

Zet een professional in bij vermoeiend huiswerk of bij een verhuis. Je kunt je tijd beter aan iets anders besteden. Het betalen van een vakman of hulp aan huis kan je vrijmaken voor andere activiteiten.