Verwarmingsketels: prijs per type ketel en premies

Prijs verwarmingsketel

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe verwarmingsketel te kopen en ben je benieuwd naar de prijs? Dan heb je geluk, want in onderstaand artikel kom je alles te weten over de verwarmingsketel prijs per soort en de premies!

Waarom verwarmingsketel plaatsen?

Er zijn heel wat redenen om te kiezen voor een verwarmingsketel. De meeste verwarmingsketels leveren namelijk een hoog rendement op en dat zorgt ervoor dat je heel wat geld bespaart op je eindfactuur. Dat is zeker het geval, wanneer je kiest voor verwarmingsketels op gas. Elektrische verwarmingsketels zullen namelijk minder rendement opleveren.

Ook als je opzoek bent naar een milieuvriendelijke manier van verwarming, is een verwarmingsketel in de meeste gevallen een goed idee. Voornamelijk als je kiest voor een condensatieketel of een hybride verwarmingssysteem. Er zijn dus heel wat voordelen die een verwarmingsketel met zich mee brengt, maar hoeveel kost een verwarmingsketel juist?

Verwarmingsketel prijs: per soort

De prijs van verwarminsketels is afhankelijk van het vermogen, het merk en nog een aantal andere factoren, maar voornamelijk van het type. Op verwarmingsketel-gids.be kun je een uitgebreid overzicht terugvinden van de verschillende soorten verwarmingsketels.

Er zijn namelijk heel wat verschillende types van verwarmingsketels. Benieuwd naar de prijs van de verschillende types? Lees dan snel verder!

Prijs mazoutketel

Opzoek naar een verwarmingsketel met een hoog rendement? Dan is de mazoutketel een goede oplossing. Een mazoutketel haalt namelijk een rendement van maar liefst 98 procent. Deze soort ketel is dus zeker een goede investering! Een mazoutketel is wel niet zo goedkoop. Als je kiest voor een hoogrendementsketel dan zal je al snel €7.500 of meer betalen.

Voor een laag rendementsketel betaal je zo’n €4.000. Toch is het de moeite waard om te investeren in een duurder exemplaar, met tijd komt dat namelijk goedkoper uit!

Prijs combiketel

Een combiketel is een uitstekende keuze. Met een combiketel verwarm je namelijk je huis en je water op een eenvoudige manier. Hierdoor bespaar je zowel plaats als geld!Een combiketel heb je al vanaf €600, maar de prijs hangt sterk af van het vermogen. Er zijn ook combiketels van zo’n €3.000!

Prijs condensatieketel

Een condensatieketel is erg populair, vooral ook omdat zo’n ketel een hoog rendement haalt. De prijs van een condensatieketel is afhankelijk de energiebron en het vermogensbereik. Een condensatieketel op elektriciteit zal minder kosten in aankoop, maar zal ook een minder hoog rendement opleveren dan een condensatieketel op gas. Prijzen van een condensatieketel liggen tussen de €1.500 en €4.500.

Hybride verwarmingsketel prijs

Een hybride verwarmingsketel werkt samen met een warmtepomp. Daardoor is het een erg milieuvriendelijke manier om te verwarmen. Daarnaast kan je met een hybride systeem heel wat geld op je energiefactuur besparen. Een hybride verwarmingsketel is wel duur in aankoop, het kost gemiddeld zo’n €7.000, maar dankzij zijn hoog rendement is het de prijs zeker meer dan waard!

Premie verwarmingsketel

Omdat een verwarmingsketel relatief duur is, zal je het wel aangenaam vinden om te weten of je ook gebruik kunt maken van premies, wanneer je een verwarmingsketel gaat kopen. Er is namelijk een premie van zo’n 20 tot 30% waarvan je kunt genieten, als je een zuinige verwarmingsketel laat plaatsen. Je rekening moet wel minimum €2.500 en maximum €7.500 bedragen. De voorwaarde is dat je de verwarmingsketel door een erkend professional laat plaatsen!

Verwarmingsketel prijzen vergelijken

Hoewel de meeste verwarmingsketels een hoog rendement hebben, zijn ze over het algemeen gezien relatief duur. Je kan de kosten bedrukken door gebruik te maken van premies, maar er is ook nog een andere manier om heel wat geld te besparen: door offertes te vergelijken. Het is namelijk zo dat verschillende professionals uiteenlopende prijzen hanteren en hoewel de prijs van de verwarmingsketel zelf vaak niet veel hoger of lager zal liggen, kan de prijs van de werkuren wel heel verschillend zijn.

Om die reden is het dus verstandig om niet zomaar de eerste de beste installateur uit te kiezen, maar je kan dus beter bij verschillende bedrijven online offertes laten opmaken. Dat kan je gratis laten doen! Dankzij deze offertes weet je precies wat de installatie van een verwarmingsketel je zal kosten en welk bedrijf jou de voordeligste prijs kan geven. Op die manier kan je dus ook niet bedot worden!